Eliminarea cu laser a tatuajelor negre si color - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - arboradamedical

Go to content

Main menu:

Eliminarea cu laser a tatuajelor negre si color

ELIMINARE TATUAJ SPRANCENE

ELIMINARE TATUAJE CORPORALE SI  SPARANCENE
In istoria tatuajelor s-a incercat din cele mai vechi timpuri stergerea acestora prin diferite metode. Pana acum tatuajele erau cosiderate definitive,permanente
Cu ani in  urma s-a incercat sa se elimine tatuajele prin diferite tratamente cu rezultate uneori doar partiale .Pana la dezvoltarea  tratamentelor laser pentru eliminarea tatuajelor s-au folosit diverse metode comune precum  dermabrasiunea,peeling-ul chimic  cu  TCA (Trichloroacetic acid), salabrasiunea (scrub-ul cu sare), cryochirurgia si/sau excizia (indepartarea chirurgicala)Totodata s-au aplicat si metode empirice nemedicale ca aplicarea sau chiar injectarea de acizi din fructe (struguri , lime etc).
Eliminarea tatuajelor prin laser a fost efectuata la inceput cu un laser cu unda continua si apoi cu Q-swiched care s-a comercializat doar din 1990.
Azi eliminarea tatuajelor cu laser semnifica o procedura non invaziva  de eliminare a pigmentului.Explicatia  eliminarii pigmentului este urmatoarea:energia razei laser declansata intr-un timp foarte scurt determina fragmentarea pigmentului in particule mici care vor fi eliminate prin procesul fiziologic local de vindecare .
Ingrijirea pielii dupa procedura este asemanatorare cu ingrijirea unui tatuaj recent efectuat .
Nr de sedinte depinde de marimea acestuia si de procedura de tatuare (pigment , culoare , retus , acoperire cu alta culoare etc),difera de la persoana la persoana .
In majoritatea cazurilor sunt necesare peste 6 sedinte
Distanta dintre sedinte este intre 45 si 60 de zile  .

 
Back to content | Back to main menu